Апел Истинољубља (2011.г.)

!!!  Услед ургентности збивања око блиског покушаја скрнављења и рушења немањићког манастира Грачанице код Ваљева преклињемо Вас, сва у Христу драга браћо, да адресу овог новооснованог сајта www.istinoljublje.com  који се нажалост формира са многогодишњим закашњењем, проследите свим својим пријатељима и познаницима, и уопште свуда где Вам се у свакодневном животу укаже могућност контакта са православно-родољубиво свесним Србима чија нам је молитвена и физичка помоћ моментално неопходна  !!!

Апел Православног братства „ИстиноЉубље“

            „Помолимо се и помозимо Грачаници,

                да не би потонули заједно са Њом“

(!!!)Ургентно(!!!) :

Заблудели рушитељи Немањићког манастира, Свете Грачанице код Ваљева, ових дана нарочито прете  са отпочињањем додатног безаконог злочина скрнављења и прекопавања Свете Цркве. Чин смераног скрнављења, авај, није свима јасан и очигледан, већ је лукаво прикривен под видом истраживачких радова „Завода за заштиту споменика Ваљево“. Завод из Ваљева је, нажалост, у ствари, само продужена рука, аферама већ одавно озлоглашеног, предузећа ЈП „Колубара-Ровни“, које се лажно представља и као сам „власник“(!) Свете Цркве Грачанице, и које упорно, годинама, тежи било како изнаћи повод отпочињања пројекта рушења Светог Храма, као главног видљивог сведока њиховог безакоња и безбожности.

„Изуј обућу са ногу својих, јер Место на коме стојиш је света земља“ говори Господ Мојсију у Светом Писму. На светим местима су некада наши побожни праоци зидали Цркве, на местима где су се чудеса дешавала, тамо где је била Воља Божија, те су у вери и радости знојем и прилозима сами верни Православци зидали тамо храмове у славу Божију, а не као данас, „Цркве зиђу да их виде људи“, где се коме свиди, и каквих се год прилога докопа. Место је Свето чудесима пројављено, ту се народ окупљао на благодатну молитву, па је потом подизао кров над главом да временски услови не би утицали на молитвену пажњу и обављање Светих Тајни. Место темеља је Свето, па је од Њега Свето и све што се над њиме изида и украси у Славу Божију.

Друге вере светост благодатну не познају те стога своје верске зграде премештају према потребама практичнијих урбанистичких планова, а код Православних је, назови „премештање“ видљиве Светиње, уистини њено рушење и скрнављење којег се ни древни непријатељи Православља, све до ових домаћих масона и тајкуна, нису сетили. Наиме, непријатељи су нам досад рушили Светиње, али су нам остављали трагове темеља да би знали где је Свето Божије Место на коме ће га верници у погодно време наново подићи у Славу Божију, и Његове Свете Воље на том Месту. А овамо, под видом премештања и спасавања Светиње, лукаво се крије њено крајње затирање.

Наше  јесте пред Богом, браћо Православна, спречити скрнављење истраживањем ради рушења или, другим речиме,  свелукавог „латино“-премештања. То би био конкретан исказ наше драге воље и љубави према Светињи, тј. лични показ да нам је Господња Воља драга и неопходна. А сва остала прекомерна насиља непријатељска- су у Господњој власти и моћи да их спречи, али у мери наше заинтересованости и драге воље да Га желимо и следимо. Оно, што се тиче земаљских моћника, и њихових капитално-безбожних пројеката, спровођених данас под војном и полицијском чизмом, то спречити, није у нашој власти. Али, јесте у нашој власти спречити физичко рушење Светиње, и показати конкретно неслагање са свиме што, превазилази наше моћи за спречити, а што, притајено или отворено, хули на Истину и Благочешће. При свему овоме увек се подразумева да са покајном надом постојано ишчекујемо пресудну помоћ једино од Господа. Наиме, верујмо и докажимо Веру своју пред Господом да стварно волимо и желимо ову Његову велику Светињу Западне Србије, па онда, са правом, са већом надом и ишчекујмо ону помоћ Господњу, коју Он нештедимице излива онима који је уистину и желе свим срцем, и делима исповедања Вере јавно сведоче, тако уистину вапијући ка Њему.

„Завод за заштиту споменика Ваљева“, који нити има валидан пројекат, а ни образложење који је циљ радова које упорно теже насилу остварити, Завод који није упошљен, нити има благослов надлежног Архијереја, мора јавно да разоткрије ко му је то, у ствари, послодавац у овом скрнавном неделу.

Светиња је Божија, а поверена је СПЦ на чување, али ни СПЦ Сама није њен власник, а овде, о, богохуљења ли и преваре, некаква тајкунска ЈП „Колубара“ се понаша као власник Светиње Божије, а своје безбожне, рушилачке нагоне прикрива иза, наводних, истраживања Завода. ЈП „Колубара“, нажалост,  себе сматра власником под изговором безаконог уговора који је склопила са бившим еп. шабачко-ваљевским Лаврентијем, који је, ваљда присиљен, злоупотребио свој положај епископа (епископ значи, у преводу са грчког, надзорник, онај који чува Божију Веру и видљива добра Њеног наслеђа, а по 12. канону Великог 7. Васељенског Сабора нема право власништва нити отуђивања Божијих добара за навек)… и такав издајнички акт је јадни Лаврентије потписао још у јесен 2002 г.

Епископ Милутин, надлежни чувар Вере и Светиња епархије ваљевске, посвуда јавно сведочи да никада неће потписати сагласност на то (тј. са Лаврентијевим потписаним неделом да Грачаницу преда у власништво ЈП „Колубари“), а тиме ни, посредно, самовољи закупљеног Завода, и све то у замену за новоизграђену Цркву на оближњем Бакића брду, коју они нуде у замену за Грачаницу. Њихову нову цркву епископ Милутин нити је, нити ће примити, а ни осветити, јер би то била издаја Грачанице, и пристанак на размену Светиње Верних за обичну зграду световњака.

Епископ Милутин нам је лично рекао  да је ово што чини његов максимум који може и сме учинити. Али на помен нашег конкретног предлога о идеји самоорганизовања народа у припомоћ одбрани Светиње, и у правној и физичкој сфери одбране Грачанице, епископ нам је, видно радостан услед подршке која му се предлаже, само одговорио – „да он нема ништа против, али да нас у томе јавно не може подржати“.

Другим  речима, ово поменуто је, поред свима  вернима видљивог свеблагослова  Божијег за одбрану Његове воље да Грачаница остане на Његовом Месту, додатно ипак и прећутни благослов нама од стране ваистину доброљубивог преосвећеног епископа ваљевског.

Овоме незаобилазно придодајмо и благослов бив. епископа захумско-херцеговачког, а у оно време (2002г.) администратора Жичког, г. Атанасија, који ме је, баш у време издајничког потписа против Грачанице епископа Лаврентија, благословио, и послао са речима: „Иди, Сам Бог Те благословио и руководио, шта год урадиш у заштиту  Грачанице добро је! Нека те ОН Сам руководи… Слепци једни! Еј, 250 попова у епархији шабачко-ваљевској а већ 20 година нико да подигне гласа у одбрану ове Велике Светиње, срам их било(!)“…

Е, сад, погледајте парадокса, те 2002 г. епископ  Атанасије благосиља, чак,  и шаље монаха Антонија да из епархије рашко-призренске прискочи у помоћ борби за угрожену Цркву у епархији шабачко-ваљевској, иако му се на томе тада строго супроти епископ Артемије, коме је било прече да сачува Канонски поредак Цркве него ли да његов монах спашава Цркву у другој епархији… А данас је исти оклеветани Владика Артемије оптуживан и кажњаван – без доказа, о безумља, за наводно кршење Канонског поретка.

Елем, што  се моје (долепотписане) грешности тиче, данас када се „већ виђено“ наново почело збивати, опет и опет, чекао  сам и надао се да ће ме мимоићи  чаша неопходности улагања и мог  додатног труда у овом новом, пресудном боју за физичку и информативну борбу за Грачаницу… Надали смо се да ће ђаво, и његови, временом устукнути, а ревносни епископ Милутин, и верни Цркве, узликовати у свакој наредној борби – све до коначног спасења Велике Светиње…

Али, нажалост, ево поново се чује глас који позива будне савести у труд за Господа, јер поново се рушитељи окуражише, те, као и 2002. год. (када смо их, с Богом, у бег нагнали при тадањем покушају скрнављења и рушења Свете Цркве, коју и тада, такође под видом истраживања, лукаво смераху порушити). И, ево, у славу Божију, у Грачаници се отад служила служба Божија 9 нових минулих година.

Придође нам дан, браћо, да их Господом нашим поплашимо опет, и то, верујем, на дужи рок. Да их поплашимо, не надобудношћу, претњама и халакањем, већ ношени крилима Вере наше ревношћу за рањавану Грачаницу, па макар и пешке морали похрлити, те, да тела своја подметнемо под њихове алатке и оруђа рушилачка, којима се ових дана наново подижу на замах рушења зидова Светиње, рушења Вере у Србаља… и то, опет и опет, рукама домашњих безумника.

Стога Вас преклињемо, појачајте молитве  и дела Вере, молитве за очување  Светиње Божије, и нас у њој, и дела што чешћег похођења вапијуће Грачанице. Нарочито похрлите у помоћ онда када Вас овде, на овом сајту http://www.istinoljublje.com обавестимо и позовемо у припомоћ, када настане дан напада безумника, кад Јој почну задавати ране да би је потпуно затрли, када настане дан великог српског безбожништва и безакоња, или, пак, дан торжества Вере Православља… видећемо… све зависи од нас, од наше Вере и вољног, радосног, труда нашег у служби Вере.

Из дана у дан пратићемо сва дешавања, и обавештавати Вас о времену када је Грачаници најнеопходнија помоћ, а нарочито о дану насиља Завода за „заштиту“ споменика над Немањићком нам Светињом. Дана, када смо сви ми, у Православнога Христа крштени, обавезни одазвати се на позив Свише сопственој нам Православној  савести – Светој Грачаници у одбрану од насртаја рушитељских сила.

А, до тада, с молитвеном пажњом пратећи догађаје ове, свако ко може било како припомоћи спречавању рушења, лукавог „премештања“ и потапања манастира, доласком на богослужења, мисионарским радом или прилогом, нeка се јави на мејл monahantonije@gmail.com или на телефон 064 29 345 30.

Што се новчаних прилога тиче…

Подаци за могуће приложнике:

Иван Станковић, Краља Милутина 21/А стан бр. 16; 11500 Обреновац;

бр. л.к. 006404738; мобилни тел. 065 875 45 20;

(Додатак: Да не буде забуне, рачуни нису отворени на име удружења Истинољубље само ради тога што је оно регистровано као непрофитно Православно удружење коме се не уплаћује чланарина итд., а отварање рачуна бу захтевало додатне перипетије око регистрације и администрацију за шта се нема услова. Код хришћана је некада важна била дата реч, тако је поверење међу нама у Истинољубљу, тако нека буде и сада међу свим Истинољубцима – јер од оних других који раде насупрот или сумњају никакву помоћ нити потражујемо нити би је прихватили.)

Света Марија Магдалина 2011 г.       Са ИстиноЉубље(м) на славу Божију

монах-немонах Антоније

Одговори

  1. Kakvi ste vi ljudi? Napadate državnu službu, arheologe koji samo rade svoj posao? Da li je to put Hrista i istine? Šta je sledeće, oružana pobuna? Za koga, raščinjenog i izbačenog grešnika?
    Mene je sramota vaših dela! Od danas više nemam ništa sa pravoslavljem! Dosta je bilo glupiranja i agresije u ime boga!!

    • Бато, питаш ли се колико си ти и био у вези са Светоотачким Православљем када га тако лако напушташ због тамо неког „рашчињеног и избаченог грешника“. Немој тако прек бити и немој баш све веровати „махерима лажи“ Прессу, Блицу, и осталој масонској клици, ове, домаћим безбожним лицемерима, поробљене нам Србије. Никаквог насиља од стране верних код Грачанице није било, нема и неће бити, овде је једино насиље Државе и њених службеника над Светињом и вером Православном које траје одавна(нема вештачког језера без Православне Богомоље на његовом дну у Србији). Веруј у Христа сачуваног у Светим Оцима Православља, а људе се мани тако детаљно загледати, јер свет овај тоне у све веће грехе ка владавини антихриста. Ако је и само један честити Православац преостао у Србији – нађи га и на њега се угледај, а не да унаоколо тражиш повода како да се „оправдано“ са Богом Живим и Вером Његовом посвађаш. Сети се да су и за апостоле говорили сви да су секта – и данашњи медији су чудо – али само краткотрајно чудо које је погубно узурпирано масонима, синовима „Оца-Лажи“. сБогом вазда био!

    • Dobro si rekao sam za sebe da nemas nista sa pravaslovljem, jer da imas vere u Boga i Srpske svetinje nebi tako govorio.

      • Бато, ко и колико има везе са Вером и Врлинама неанонимни Господ, ипак, ће нам на крају Сам Страшно Просудити. А ти се са мном грешним сећај одговора старца Зосиме, који је на питање „како ћемо се оче спасти“, одговорио „не знам децо, само знам да ћу због греха својих ја бити тамо где ће бити сатана“. и наставио молитвено-плачно молити Васкрслог Господа за опроштај. А докле год исповедамо Вјерују ваљда смо близу и да Православље спустимо са усана у срце, или ће, насупрот, све остати само празна верска препирка ограничених „сујетних верника“. Потрудимо се заједно а не саплићимо један другога, о, истоверни, бато или секо. Не – за екуменизам и Не – за зилотизам, а ако си спреман да се надвлачиш конопцем Православља улево или удесно – мораш наћи неку другу адресу. сБогом били сви анонимни које Господ знаде.

      • Oce Antonije,
        Poruka od Anonimni Oct 6/2011 je od mene i bila je usmerena prema drugoj osobi Anonimni od Septembar 23 a ne vama.Vama Oce postovanje i Bozija blagodat da vas i dalje prati u vasoj borbi za Svetinju srpsku a ujedno i borbu koju ujedno vodite za ocuvanje pravoslavlja u Srpskom narodu.

        N.P

    • Rogati crveni,,gospodine,, to sto tebe placaju masoni iz iluminatskog reda ,,sorosev mali od ,,kontejnera,, to je TVOJ problem i ,,copa,, je pikirao <<ROVNI,, kao sto je uspepoi da srusi Avalu da bi mestrovic ,,napravio,,mauzolej srpskom a ne neznanom junaku…ovde se radi o RUSENJU srbije kao poslednje odbrane PRAVIH ljudi….to sto ti ne znaS ko si TO JE tvoj PROBLEM I STO BI ZA NOVCE PRODAO I sopstvenu decu…ALI JEDAN GLEDA sta radis a tamo nema LOVE ima samo DUSA ,nadam se da vam KAZAN ne gine i to VECNI!!!!!!

  2. Oce Antonije i svi verni koji svakodnevno strazarite ispred Gracanice:Bog vas blagoslivio and dao vam snagu da istrajete i odbranite Gracanicu.Velika i teska je vasa borba pred zemaljskim mocnim neprijateljem .Moja porodica ovde u Canadi prati citanjem svakodnevno desavanja. Deca su cak i plakala kada su videla slike sta su bezbosnici uradili sa posmrtnim mestima nasih mucenika.Mozete li da napravite broshuru in srpskom i na engleskom jesiku uklucujuci sliku manastira sa zvucnom porukom o vaznosti Gracanice i sta se sada desava.Tu broshuru planiram da poshaljem postom to neke drese od Srba u Canadi sa nadom da ce se mozda naci neko ko ce vam se javiti i pruziti pomoc
    N.P

    • Хвала пуно на молитвама и добрим жељама. Нажалост немамо ни техничких(стручних), ни материјалних могућности за било какво издаваштво. Једноставно ово је, за сада, максимум нас миниманих. Надамо се да је за сада за информисаност довољно упутити људе на ову интернет адресу сајта. Благодаримо Вам на свему, па и на томе што сте нам још и дали тему за размишљање. сБогом нам сви били навек!

      • vas site je veoma lepo i strucno organizovan.Ako osmoslite broshuru sa slikom Gracanice and stavite zvucno poruku sa apelom za pomoc,kontact informacije,znacaj Gracanice i sta se sada desava.To je sve sto mi je potrebno.Alli trebami kopija iste broshure na Engleskom jeziku.za ostalo cu se ja pobrinuti ovde.Izprintati broshure na dosta copija i poslati na adrese Srba u Canadi.Adrese imam u knizi telephonskih brojeva.deca ce verovatno biti zainteresovana da mi pomognu pisajuci adrese.

        • Hajde, da kažem, pokušaćemo. Najveća nam je briga trenutno kako umoliti još koga revnosnog hrišćanina da nam se pridruži u svakodnevnom otporu drvosečama kojih je novi napad vrlo blizak. Čim ugrabimo vremena i snage javićemo Vam… Kako? Slava Bogu i hvala Vam na brizi, sBogom bili svi Njegovi mili!

  3. Wow, koliko ovaj arheolog, Bulic likom podseca na djavola na danashnjoj njegovojj fotografiji.Trouglasto lice i jareca bradica.
    Neka nam je Bog u pomoci

    N.P

  4. OVAJ SLJAM neobrazovani, sujeverni i zatucani koji se okupio ovde i koji se okupio oko SPC-a je rak rana drustva i sidro Srbije, buducnosti Srbije i bilo kakvog napretka nase dece i naseg drustva.
    Malicioznost nesposobnih idijota da bilo sta u svom zivotu urade, da se za bilo sta izbore ili bilo sta promene objasnjenja i opravdana izgovorom Bozije volje je vrhunska uvreda samoga Boga.

    Ceo zivot sam se borio protiv ekstrema, od komunista, do reformista, pa sad moram i protiv verskih radikala. A Srbija moja, ko bilijar kugla, samo se odbija od martinele i nikako da se smiri! Racio i racionalno razmisljanje je naucna fantastika….

    Idijoti koji nisu u stanju da vide nivo Gradca, nivo Kolubare, suse i vremenske promene koje su nas zadesile, nisu u stanju da i jedan dan svog zivota odvoje zagledani u buducnost vec ceo zivot provode i kritikuju druge sto ne placu za prosloscu, oni su koren problema nasega drustva!

    Iskreno vam zelim dobro, i molim se da vam Bog podari pameti ali me dovodite i u ubedjenje da ta pamet mora da dodje i preko pendreka.

    Ovoj teznji da se od drzave napravi pravoslavni Iran ili pravoslavna Saudijska Arabija MORA se stati na put kao najopasnijem terorizmu!

    JEDNIM POTEZOM PERA!!!!!!

    • Бато, ти си се изгледа поклонио свом разуму(само се надам да се ниси учланио у антихристове масоне или ротаријанце), уживањима и насладама овога века – и, имаш на то право. Но, твој немир сведочи да ти се жеље баш не испуњавају и да си због тога разочаран. И, као и сваки непокајани грешник, тражиш узроке неоствареним плановима свог разума, свом разочарању – у другима, а не у себи.

      „Свако је зло – зло одбојно, само је уживање (у овом веку) – зло привлачно!“ – јер препуштање самољубивом уживању овде замагљује и негира реалност и законитости љубави у вечности.

      Бог је благословио своју Светињу занавек на том Светом месту, благословио је и благорастворење ваздуха, тј.благовремене природи корисне климатске услове, али када грехољубивим жељама и делима почнемо да нарушавамо овај благословени поредак резултат је следећи: Беспоредак у природи и проклетство на животима разумних. Ако не верујеш колика је Светиња Грачаница и у Промисао који ју је баш ту занавек Благословио, имаш право јер то душом не осећаш, али за проклетство си сигурно чуо и осетио га у примерима историје свога народа и својих ближњих.Зато се не питај сутра зашто не пада киша, сунце нас жеже, безбедност нам угрожена… Што веће шерпе будемо правили преко чудотворних Светиња Божијих, све ће нам празније и уклетије бити…

      Зато нам је Свети Апостол Јаков и рекао: „1. Откуда ратови и борбе међу вама? Не отуда ли, од сладострашћа ваших, која се боре у вашим удима? 2. Желите и немате; убијате и завидите, и не можете да добијете; борите се и војујете, и немате, јер не иштете. 3. Иштете, и не примате, јер погрешно иштете, да на уживања ваша трошите. 4. Прељубници и прељубнице, не знате ли да је пријатељство према свијету непријатељство према Богу? Јер који хоће свијету пријатељ да буде, непријатељ Божији постаје.“(Саб Посл.Јак. гл.4)

      Ниси побожан, а волео би да нам о побожности пресуђујеш… Не знаш шта је Светиња Божија а знаш колико ти земаљских блага фали… Не схваташ границе свога разума, а придикујеш вери којој је разум послужио да дође до Сверазума и да се поклони пред Његовим Откровењима (а не својим филозофирањима)…Мало је много…

      Жив ми и, у Христу, разуман био!

      • Nisam ja za tebe bata!

        Ja se jezim ljudi kao ti, bilo da su komunisti, ekstremni vernici ili bilo sta drugo VI ste definicija 75% problema na zemlji ovoj, bagra od LDP-a do Dveri i onih sakrivenih i uvucenih u SPC. Ja se nisam uclanio nigde, ali ako ljudi kao ti definisu SPC, onda trazim POTVRDU DA NISAM CLAN TOG DRUSTVA!!!!!

        A razum, razum se duskane moj gaji, vaja, polira i doradjuje sirinom uma, obrazovanjem i spoznajom stvari oko sebe, samokritike i neskromne zelje za napretkom i boljitkom!

        Prestani da citiras biblijske recenice i okreni se oko sebe, pogledaj sebe i svoj zivot, pogledaj okruzenje i blize i sire.

        Pogledaj sta si stvorio i cemu si doprineo, IZLAZIM TI NA CRTU kad god hoces!

        IDI NA LECENJE!!!!

        • Господ Христос је мени, и свима крштенима: Пут, Истина и Живот, једина вододелница којом се добро распозвнаје од зла, смирење од гордости, љубав од самољубља (користољубља). Ван Христа сви путеви воде ка антихристу и на његовим „вредностима“ заснованом уједињењу човечанства (без Бога), стога ни на какве црте са тобом не излазим јер уопште нисмо на истом путу, нити у истом смеру.

          Можеш ли ти да развијаш своје амбиције, а да не ружиш и не рушиш оне вековне народне, врлинске, вредности на којима су се Светитељи и Претци наши васпитавали. Законитости морала, распознавања добра и зла су биле универзалне свем човечанству до јуче. Истина не познаје реформе и ажурирања, она је једноставно Истина мада је ретки смогавају сагледати услед варничења своје самопоуздане „разумности“. Тачно је да има лицемерних верника, али дозволи, у твојој уобразиљи, бар, да православци бране оне вековне постулате Вере и добродетељне побожности – од ове твоје визије њу ејнџа. Ако није у Христу, на чему ћеш то објединити будућност друштва, човечанства? Морал захтева љубав и личну жртву према ближњем, а добростање и уживање су незајажљиви, и што их више успостављаш већи су им прохтеви, већа су супарништва, већи немири…

          А, решење смисла и својих немира, увек можеш наћи у Архангеловој Грачаници а не у будућности заснованој преко Ње. Ја сам се у Њој препородио из свог непобожног „широког“ разума у, каквог-таквог, хришћанина, што и теби искрено желим: „Јер нема другог имена под небом,осим Исуса Христа – Сина Божијег, којим би се људи могли спасити“…

          А, што се тиче твога виђења разума, ја бих се ипак окренуо великом Достојевском који је, отприлике рекао овако: Разум човеков је петина капацитета душе. Он човеку служи да схвати колико много не зна, да се смири пред величанством Божијим, и да се разумно повуче пред Вером која има способност и „капацитете“ да самог Бога складишти у себе“… И то не било ког бога, већ онога кога су сви Светитељи једногласно схватали, веровали и исповедали… Православног Господа Христа нашега…
          За данас… лаку ноћ!

  5. Kao sto rekoh, nisi u stanju da vodis razgovor a da ne citiras biblijske stihove!

    KO si ti, sta si, sta si stvorio i cime si opravdao Boziju volju kojom te stvorio?

    Bilo je jednom jedno vreme VELIKIH ljudi, sa VELIKIM ambicijama i VELIKIM MUDIMA, e ti judi se nisu stideli, libili i plasili prepreka na svom putu nego su mesto sebi uredili, prebrodili poteskoce i ucinili zivot laksim, zahvaljujuci znanju, nauci i umecu od Boga im podarenih i talentima svojim koje su usavrsili i USUDILI SE DA IH UPOTREBE!

    TO SE ZOVU UREDJENA DRZUSTVA, zemlje i sredine.

    TESLA,
    PUPIN,
    AJNSTAJN,
    EDISON,
    MARCONI,
    GALILEO,
    FARADEJ,
    NJUTN,
    ARISTOTEL,
    HABL,

    samo neki od neopravdano (ali za ovu diskusiju dovoljno) nekolicine pomenutih, plus velikani koji su im dali podrsku!

    IPAK SE OKRECE!!!! Jel bi ga obesio, a?

    KAO STO REKOH, nemas argumente, citiras Bibliju jer ti fale tvoje reci.

    STVORI NESTO, DAJ DOPRINOS, ili NEMOJ DA SMETAS!!!!

    • Прво, није хришћански хвалити се.

      Друго, већина научника су били побожни…

      Треће, није смисао једино у овом краткотрајном животу, који је само испитни полигон за вечно опредељење свачије воље…

      Четврто, сети се речи мудријих од нас, једног руског светитеља који је констнтовао почетком 20.века: „људи данас путују 100 пута брже него пре 100 година, а је су ли срећнији тим убрзањем и олакшицама, или несрећнији“?

      И, пето, напредак цивилизаци и олакшице животне, истовремено и раслабљују моралност и веру човека, тако да ће се све на крају, по православним пророштвима завршити уједињењем човечанства ради бољег живљења под једним императором – антихристом (који ће се човечанству прикрасти под масонску бајку либерте, егалите, и фратерните…) То ће бити последње идолопоклонство на земљи. Тај Непомјаник ће захтевати жигосање људи на десну руку или на чело. Ко то од православних прими неће душу спасити, јер ће антихрист у том чину и тражити одрицање од Христа. Ето, шта је крајњи циљ развоја друштва без Бога, економског и техничког развоја без подвига за врлинским живљењем. Јер када уживање допре до страсних људи – диктатура и тортура су неминовни, само се разлика у томе ко ће је се пре дочепати. Док, насупрот, Љубав Божија не тражи ништа за себе, она живи тиме што се безрезервно даје другима, али у вечности она мора оградити своје поклонике како их неправедници и у вечности не би злостављали и малтретирали својом вољом за моћју…

      Нема Љубави, благодати и благослова без Бога, а „Бог се гордима противи а смиренима даје благодат“! Ако ми Бог да да нешто богоугодно створим – доћи ће и то, а до тада нам је дужност, пре виркања преко плота, добро упознати и Сачувати истине своје вере, оне Вере Светог Саве, Василија Острошког, Георгија, Николаја… Прво се смириш па онда постајеш аутор Богом, а не супротно, како демони руководе већину рода људског…

      Најтеже али и најнеопходније је на гордој земљи створити у себи смирење, које је једини корен праве љубави… А ко воли, тај је непрестано прикључен на Бога и непрестано ствара сваком речју и делом. Око тога да се обојица потрудимо, јер све друго је болесно сујетно… и води све већим раздорима и немирима, које, ваљда, у свом овом прогресу јасно можеш уочити.Здрав ми био!

      • Давидовићу,

        Тачно је да су неки великани науке били побожни, али то уопште не имплицира да би се они приклонили твојој страни. Наиме, бити побожан и бити луд никако није исто. Дакле, грдно се вараш ако мислиш да су сви верници застранили као ти!

        Проблем трећег миленијума је вода. ВОДЕ ВЕЋ НЕМА ДОВОЉНО, И БИЋЕ ЈЕ СВЕ МАЊЕ! Ако ти мислиш да ће Бог да нам некако пошаље воду када сви научни показатељи говоре да исте неће бити, супер, то је твоје право. Иди брате негде у пустињу и чекај да ти падне флаша са неба. Нас нормалне пусти да Му помогнемо да Он помогне нама. Брана је ПОТРЕБНА Ваљеву и околини! Потребна јер значи живот (Бог је живот), а живот 250000 људи је важнији од 20 гробова (уз сво поштовање истих) и једне зграде (Грачаница је зграда – храм је у нама).

        Ти си, Давидовићу, лош човек, јер обмањујеш и узнемираваш неколицину људи да се противе сваком напретку и развоју, убеђујући их да тако чине добро. Не можеш видети доброту у ономе што доброта јесте – када људи стварањем кроте природу (воде, ватре, ветрове итд.), и тако доказују да су по Његовом лику створени. Не можеш, јер никада ниси ништа створио својом руком, и не знаш да се тако слави и велича Он. Вероватно ни деце немаш, па не разумеш да њима треба мало бољи свет оставити (са бољим путевима, више пијаће воде, итд.), него што је овај сад. У свему видиш само смрт (зато из уста не избацујеш гробове и загробни живот), јер у смрти је твоја шанса – да поправиш све у чему си погрешио, а за овај живот ти храбрости немаш. Мисли како хоћеш, али не заводи остале улудо – Он неће да људи седе и скрштених руку чекају да умру, него да граде овај свет да им буде боље.

        Некад си био монах. Тврдиш да и даље јеси. Е па, монаси треба да се баве питањима људске душе, а не политиком и материјалним стварима (зградама, бранама и којечиме) – ваљда се зато све владике СПЦ у новим AUDI-има возају…

        Мани се ћорава посла, Давидовићу! Потапање Грачанице јесте губитак, али за веће добро. Тога је увек било, и биће. Тако живот уређује. Има око Ваљева још лепших цркава и манастира – неће се овчице из стада погубити, не бој се!

        Нек ти је Бог у помоћи!

        • Свако ко је икада оскрнавио коју Светињу добро зна суштину речи Проклетство. Док су људи Веровали и молили се Богу – било је свакавих блага на земљи, а камоли воде, а кад су твоји узори се поклонили свом разуму и својих десет прста, што се више упињу све им више потрепштина фали. Ако је теби Грачаница зграда – то говори да о овој духовно-физичкој теми ниси квалификован да говориш јер знаш само половину приче.Грачаница је Чудотворна зграда дата Свише за лечење тога „храма“ у нама… А какав је пресек тога „храма у нама“, е, о томе су написани томови Светоотачких књига „о борби против демоноликих страсти у човеку“. Са мање страсти гледај да прогураваш своје маштање, јер можда ће се остварити, а можда и неће… А деци својој гледај увек да обезбедиш благословену будућност, а не материјалну, јер тајна коју су наши стари добро знали, је да сваки динар на око исто изгледа, али у суштини он је или проклет или благословен. Нема већег греха који би Срби данас учинили од уништавања ове чудотворне Светиње, јер не само што уништавају Светињу већ трајно загађују и све изворске воде ваљевског краја… Дакле, воде је дао Бог обилно, и то изворска подземна језера, а ти гледај да мање гледаш медије и да се дружиш са ваљевским масонима и ротаријанцима којима је удео овај живот и у њему вавилонолика брана „Ровни“(која још у самом имену има нестабилан предзнак)… Нека нам је Бог у помоћи!

  6. Oooo kolega Inzenjeru II, dobrodosao…

    Hvala sto si se prikljucio ovoj diskusiji… Svaka cast na razmisljanju, svaka ti je na mestu!

    Vidis da Davidovic u svom odgovoru nije u stanju ni da se fokusira na tvoje pisanje pa svakim svojim odgovorom masi sve sto si ti rekao. Nego dobro, guramo mi dalje.

    Gde smo stali, aha da

    Za Istinoljublje: Slusaj ako stvarno hoces da pomognes i doprineses sredini, hajde lepo zaokupi sve te oko tebe, po budak i asov u ruku pa da malo pomognete oko ciscenja i pripreme, ako vam toliko smeta brana, hajde onda na prugu ili put.

    Dok se ljudi nisu opismenili, obrazovali i napredovali u nauci i shvatanju sveta, okruzenja i samoga Boga, UMIRALI su od prehlada, zbog kvarnih zuba, ujeda zmija i pauka, upala slepog creva. Zimi su crkavali od hladnoce a leti skapavali od zedji i vrucine, ali je ZELJA za napretkom, vecita radoznalost za otkrivanjem i usavrsavanjem nauke dovela covecanstvo na ovaj nivo gde sad i jeste.
    Nemoj ti da mesas neotesanost i zatucanost vecine preostalog stanovnistva u Srbiji, osnovno nevaspitanje i sveopste sujeverje sa cinjenicom da smo sami krivi za to kako nam je sad. Treba da shvatis da moramo sami pomoci Bogu i pokazati mu da smo dostojni njegovog blagoslova i njegove pomoci. Za to je potreban krvav, mukotrpan i posten trud i rad! PRVO na nama samima, pa na nama bliskima pa onda na okolini.

    Kakve crne masone ti pominjes, pa ludo jedna ni Srbija nema posteno jednog vrednog naziva masona a kamo li Valjevo, pa mi u Valjevu nemozemo da nadjemo coveka da zna dve ovce da sacuva da bude predsednik opstine a ti pominjes masone, hahahahaha znas li ti sta pricas!

    Deci se brajko moj nikad pare ne ostavljaju, to je nazalost posledica propalog Srpskog drustva i vrednosti koje se gaje u drustvu, pocev od SPC-a pa dalje do svih, ama bas svih, ostalih.

    Deca se nagradjuju postenjem, znanjem, obrazovanjem, umecem i vestinama. Svoje sposobnosti moraju ispolirati kao najblistavije dragulje zato sto samo to ima vrednost.

    Kad sednes uvece, zamislis se, prekrstis i kazes, eto, ja sam danas to i to stvorio, ucestvovao sam u stvaranju toga i toga, doprineo sam sveopstem dobru, e vidis druskane moj, TO JE DAR, to je ono cemu treba da stremimo.

    Samo tada si ispunio ocekivanja Boga koji ti je te talente podario a ti si uspeo da ih uposlis i oravdas svrhu svoga postojanja.

    Inzenjer

    • По нагону завађања, више ти приличи назив инспектор него ли „инжењер“…

      Много ће воде протећи Колубаром докле ти не схватиш речи „Земаљско је за малена царство а Небеско навек и довека!“

      Јер човек је биће вечно и овде је да се припреми, по слободној вољи, за белу или црну вечност. Овај век је „полигон“ а не смисао. Зато пази како се односиш према Небу и Његовим Светим местима на земљи, гледај из угла вечности и видећеш своју немоћ и незнање, у супротном, необуздана горда машта доводи до менталних поремећаја.

      Много смо ми Срби подивљали од дуговременог благостања, јел да ?

      И, за крај, што више будете Светиња рушили, све ће Вам већа суша и немири, а не благостање, бити…

  7. Бог вам помогао Оче Антоније уз вас смо

  8. Ova dva bolesna morona rade za drzavu i sto je najgore, ne rade iz ubedjenja nego za pare. Za takve je, nazalost jedini lek, masan konopac. I tako ce verovatno i biti jer ce sami svojim bezumljem doci na konopac.
    Takvih skotova poput ove dvojice morona-„inzenjera“, bludnih idiota i slepih kod ociju je sve vise. Ne zna bagra neuka da je vode onoliko koliko je ima i da nikakve brane nece povecati ili smanjiti kolicinu vode. Takodje verujem da obojica padaju na pricu o globalnom zagrevanju iako se DOKAZANO dogadja sasvim obrnut proces globalnog hladjenja, da se led na severnoj polulopti povecava i spusta sa Arktika.
    Koliko su svi drzavni sluzbenici i celokupan drzavni aparat korumpirani ne treba ni spominjati, ko ocima gleda i mozgom razmislja taj i vidi. Ovi slepci ne vide nista. Ovde su da zavadjaju, sire neistine i gubitnistvo.
    Gubite se slepci kod svojih nalogodavaca i zajedno isparite u nistavilu pakla.
    Kada dodje povoljan momenat za nas, vi cete sasvim sigurno „hvatati maglu“ odavde, ali jedno je sigurno, stoko nevezana, da sa ove planete ne mozete, pa tako nema vam mesta na kojem se mozete skriti.

  9. Од Бога ти срећа и здравље брате Антоније

  10. Заиста, ови људи који се противе богоугодном труду монаха Антонија, треба да се покају за своје безумље, јер, чине зло њему, али себи још веће. Сваки човек који не брани на овај или онај начин манастир Грачаницу (макар и само молитвама Богу да се она не потопи) а има сазнање о њеном намераваном потапању, чини велику несрећу себи, а још већу несрећу себи чине они који се противе онима који се толико много жртвују да одбране Грачаницу. И онда нека се не чуде када их већ овде на земљи стигне неко зло, јер што човек посеје то ће и да пожање. Неверујући људи мисле да знају више и боље од Самога Бога, Који је створио целу планету и све око ње и на њој, да су паметнији од Њега и да нам сходно томе и не треба тај манастир Грачаница. А не знају да у том манастиру, Бог, Својом благодаћу, онима који се труде да Му удовоље, даје: памет да разликују прави од кривог пута у животу, доброту, осећај среће и радости у души и љубави према свим људима. Сви ови набројани дарови од Бога су неисказано леп осећај кад их човек доживи и уклањају тугу, очајање, безнадежност у човеку и друга лоша осећања и мисли, а што је најбитније, помоћу њих, човек се учи како да иде правим а не кривим путем у животу, чиме избегава да прави грешке и разне невоље самом себи у свом животу а и другим људима и чиме стиче спасење. Зато је овај цео рад, мука и труд монаха Антонија од непроцењиве вредности за сваког иоле паметног човека који себи и другима жели добро, који не жели да пропадне и да буде несрећник. Он се за све нас бори, за наше спасење, за наше добро. А то је на жалост оно што многи не схватају, не схватају јер неће да се покају, и мени их је искрено жао. Како да не жалим људе који сами својом вољом срљају у своју пропаст и који ће тешко да страдају због тога. И зато, туга ми је због њихове пропасти на срцу. Туга и жалост.

    Добронамерна верница

  11. Bog blagoslovio tebe brate Antonije i svu dragu mi braću i sestre verne Hristu.

    Nadam se da će se oprostiti mojoj porodici na ovako kasnom odzivu.

    Verujte, tek sinoć smo saznali za Vas; razumeli i shvatili o čemu se radi i danas ćemo se odazvati i doći na 170-u litiju.

    Želim vam svako dobro!


Постави коментар