ПРАВОСЛАВНИ ПРОТЕСТ – За спас Грачанице (27.12.2013.)

Први у низу

ПРАВОСЛАВНИ ПРОТЕСТ

за спас ваљевске Грачанице, од скрнављења и потапања у брани Ровни, одржан испред зграде Општине Ваљева !!!

У Ваљеву одржан православни протест – За Грачаницу, чисте изворске воде и спуштање нивоа хидро-акумулације „Стубо-Ровни“. Присутно било 150-200 људи. После прикладног говора и побожних песама, у одбрану Грачанице од уништавања и скрнављења браном „Ровни“, којима су разобличене све злоупотребе и махинације везане за поменуту брану, монах-немонах Антоније је после прочитавања и усаглашавања са народом заједничких Захтева за Скупштину – исте покушао предати одборницима. Од 51 одборника, само 12 одборника је гласало ЗА дозволу Антонију, да им се обрати, а сви остали ПРОТИВ. То све говори о паници, која је очевидно изазвана међу њима, вешћу – да је ово само први скуп најаве и да ћемо се окупљати убудуће, увек када Скупштина буде заседала, само због Грачанице Свесрбске и изворских вода ваљевског краја.

 Одржан први у низу…

Православни протест у Ваљеву, за спас Светиње Грачанице и изворских вода, од геноцидног пројекта бране „Ровни“

Пре свега, благодаримо Богу, захваљујемо се „до неба“ свој драгој браћи, која су данас отворила сезону буђења учмалог Ваљева, а који дођоше издалека, да покажу да Грачаница Божија није само питање Града Ваљева и његове политикантске економије, већ један од камена темељаца душе свег нашег народа – ХВАЛА СВИМА:

Србском сабору Заветници, Србском покрету Образ, Српској радикалној странци, Представницима четничких покрета из Чачка, Шапца и Ваљева, навијачима Партизана „Гробари-Ваљево“ и навијачима „Радничког“ са Петог Пука из Ваљева, и свој драгој браћи којој православна савест није уснула, и који су данас, и који ће опет пред Општину Ваљево доћи Грачаници у помоћ – увек пред општину кад Скупштина буде заседала!!!

12 3

И поред блокаде свих медија којима смо послали благовремена обавештења, и поред тога што је радни дан и пре подне, и што смо имали само три дана за најаву окупљања народу, хвала Богу довољно нас је било – за почетак. Колико чујемо и политичари и медији су се доста узнемирили, не толико због данашњег окупљања, колико од бриге „зар ћете и убудуће да се окупљате овде“, што смо успут чули од неколиких искренијих политикантских марионета у Ваљеву.

546

Почев од неких 10 часова, монах-немонах Антоније је одржао говор окупљенима, који је неколико пута допуњаван прикладним песмицама у одбрану Светиње Грачанице, таксативно је образложио преступе, злоупотребе и опасности бране „Ровни“ које прете опстанку и историјском сећању целог нашег народа… (ускоро ћемо поставити видео снимак целог скупа, а цео говор Антонија имате доле у продужетку овог текста).

8913

Потом су заједнички, саборни Захтеви овог скупа, предати на општинску писарницу, а од Скупштине је Антоније захтевао обраћање одборницима са скупштинске говорнице, што је пракса, која се у Ваљеву допушта свима, који због нечега протестују. Скупштина одборника Ваљева се изјаснила великом већином гласова да Антоније у име окупљених – не може да се обрати одборницима са Скупштинске говорнице. Антонија је обезбеђење спречавало и да се само помоли на врата скупштинске сале, да га одборници у сали не би видели, тако да када је он ухватио за кваку врата скупштинске сале, само како би им рекао „Хвала“ – обезбеђење га је ухватило и за руку и кваку, врата од општинске сале су се скинула са шарки и остала у рукама и Антонија и радника обезбеђења… Камермани су притрчали… Тако да није немогуће да у корумпираним ваљевским медијима искочи вечерас вест, да је Антоније покушао да се физички обрачуна са свим одборницима разваливши врата…

202223

И наравно, на крају, саобраћајна полиција је Антонију написала прекршајну пријаву због тога што је непрописно паркирао кола у току скупа (са којих смо напајали озвучење). Кажу да умало нису дотерали и паук да их однесу. Наиме, пошто нам је требала струја акумулатора за озвучење близу окупљених грађана, на општински паркинг нас нису пустили, тако да смо кола паркирали на улаз у општински паркинг, тик испод рампе. Многи полицајци су нам сведочили, да су запрепашћени достојанственошћу овога скупа а да су њима неке главешине набацале причу, како је Антоније опасна и инцидентна личност, и томе слично. Тако да је Саша Марковић, од скора, начелник СУП-Ваљево, који је иначе ревносно до сада потписивао лажљиве оптужнице против Антонија, и сада са вишег положаја очигледно наставио у истом марионетском смеру, пред локалним осионим корумпираним политичарима ваљевским, предвођеним „духовником“ ваљевских масона и политиканата – Душаном Михајловићем, бившим Министром полиције.

252829

Душан Михајловић, најистакнутији ваљевски припадник антихришћанског тајног удружења познатијег као – Масони, човек који је још у почетку осмислио брану Ровни као „туристички рај“ за масоне, где ће они имати своја редовна годишња окупљања, као данас у утврђеним планинским градићима Француске и Швајцарске, човек који је  повише Грачанице, на планини Повлен направио себи вилу, баш поред планиране ски стазе, која би се спуштала у кањон Сушице а повише Грачанице, и одатле наставили скијање на води на брани „Ровни“ преко наше Светиње, човек који изгледа једини неће одговарати за 20 милиона евра, које је узео и није вратио Агро-банци, о чему су сви медији писали прошле године – писали и утихнули… Човек коме можда, због позних година и није до некаквих пројеката и илузија, али масонске паре и обећања која им је дао, и дан данас га притискају, па и он, притајено усмерава све ваљевске ротаријанце и масоне, којих је мноштво и у политици и у привреди… Чисто да се зна одакле ветар дува…

У наставку, по жељи, прочитајте текст целог говора монаха-немонаха Антонија са данашњег окупљања за спас Грачанице и изворских вода ваљевског краја, од геноцидне бране „Ровни“, која је већ 30 година – у изградњи, повише Ваљева…

Монах-немонах Антоније (текст говора):

Православни протест за спас Грачанице и изворских вода од бране „Ровни“, Ваљево, 27.12.2013…

Помаже Бог свима!

Зашто смо се овде окупили, драга браћо и сестре, ако ли не:

Да кажемо и посведочимо и Господу и људима да Светиња Грачаница и све подземне изворске воде ваљевског краја нису моје и твоје, ни само владичине или премијерове, нису ваљевске а ни регионалне… Не, већ је то Света духовна и материјална баштина свеукупног нашег православног народа ма где он и када живео, дата нам од Господа на корист и чување.

Зато нема право једно Ваљево, нити један регион, градити своју економију преко Светиња наших, Светиња Божијих, а плус и на уштрб основних људских права нашег народа, права на здрав живот, на здраву изворску воду.

Браћо, дошли смо овде, и долазићемо овде када год Скупштина Ваљева заседа све док не одбранимо своја основна духовна и основна људска права. Дошли смо овде данас  да би се и међусобно зближили и сјединили на овим путевима истине и правде Господње у вези Светиње Његове, одбацујући сваку клевету коју непријатељи сеју међу нама како би нас смутили и разјединили.

Иако је данас Србија издана и продана од стране масонских марионета на власти наше окупиране отаџбине, иако је радни дан данас, и још, пре подне је, иако нам не дају ни преко једног могућег медија да Вас сазовемо у помоћ у одбрани темеља нашег националног бића  данас, Богу хвала, те нас је оволико, увек довољно за непријатеље наше. Зато запамтите, они се једино плаше, да ли ћемо ми истрајавати у захтевима овде и надаље, да ли ћемо се и убудуће сабирати овде или је ово само једно окупљање које би њихово перфидно лукаво ћутање прекрити заборавом. Боје се они пожртвованости и истрајности православне, Богом задојене.

Стога, треба да знамо – ако смо Господа ради дошли овде, ако смо због Светиње Његове, ако смо због будућности потомака наших – онда имамо праву позивницу, ако имамо истинску позивницу и добродошлицу од Господа, онда смо дужни и сваки други пут доћи овде када затреба, нарочито смо дужни ми који смо свесни давати пример несвеснима, маловернима, раслабљенима, слаганима, проданима, купљенима… Јер онај који има исправно схватање ствари у овако великим духовним судбоносним питањима много је одговорнији од онога који то још не схвата.

Знајмо, браћо, да ако не будемо ревносно долазили овде, бар до пролећа, када год Скупштина Ваљева буде заседала – тиме бисмо им, браћо, заиста саучествовали у злоделима, то јест ослабили бисмо притисак на ове богоборне властодршце и допустили им да из потаје, као хијене, нанесу још коју подмуклу рану Грачаници, гробовима предака и природном дару изворских вода које нам је Бог дао на здраво коришћење свима.

Нарочито, браћо, морамо бити ревносни у току ове зиме јер су већ у марту запретили присилним исељавањем монаха из манастира Грачанице ради рушења пратећих манастирских објеката, преоравања гробља и безбожничког „конзервирања“ Светиње, тј, замислите лудила, скидања крова Светиње ради пуњења шодером и блатом, и по том и спољашњег прекривања Светиње блатом… између осталог, они Јој све ово чине и стога да се не би могла очима народним видети. Јер и сама слика Њена богоборце узнемирује и плаши да се народ видећи је потапану – из преваре нагло не пробуди.

народ пева Песму једног анонимног свештеника – Спаси Боже Грачаницу…

Зашто сам баш ја уводничар овога скупа… Не само зато што сам га ја, у име ИстиноЉубља, овде и сазвао, већ зато што ме се окупаторске организације и медији гнушају, али и зато што ме се и браћа по вери и родољубљу стиде или избегавају – као онога који је до те мере јавно оклеветан да им може нанети маркетиншку штету њиховој патриотској организацији. Нема, чак ни овде међу нама данас, ниједне родољубиве организације која би ме примила у своје редове када би их за то упитао… због страха од пада њихове популарности у јавности. Ако тако будемо саплитали једни друге као до сада – неће нам лично добро бити.

Ето, зато је и ред да баш ја будем тај који ће, насупрот свему, све Вас позвати да се око Грачанице уједините без обзира како ће кога од нас лажљиви медији окарактерисати, јер само тако се показујемо као слуге Истине које не одбацују оне који на други начин служе истоме Православноме Господу. Не заборавите да они који су чули за данашњи скуп у одбрану Грачанице и изворских вода и нису дошли данас због Јанка и Марка, такви би увек нашли изговор. Наравно, има много више оних који нису чули а дошли би радо.

Народ Христов препознаје једино Истину, и не само голу Истину, већ истину сједињену са смирењем, са кротошћу, са заједништвом и саборношћу, где свако велича Бога и ближњега свога – а не себе самог. Познаће нас да смо Христови ако будемо имали љубави међу собом – а каква нам је љубав ако се одељујемо, каква нам је истина ако је не бранимо, какво нам је смирење када је само на уснама док му дела сведоче супротно.

Ја нисам ни Артемијев, ни Иринејев, а поштујем свакога ко има иоле православности у свом исповедању, а опет, и трудим се, по савести, и опомињати свакога ко у нечему крупно битном не поштује Предање Цркве Православне, која није ни моја ни твоја ни патријархова, већ Саборна Црква Светитеља наших.

Дакле, не пуштају ме ни на један званични медиј ни СПЦ а камоли државе, наравно, неки пријатељи би ме и пустили, али се боје да их неко не казни. Такође, не сматрају ме својим ни у организацијама владике Артемија, јер ја не могу да не опомињем за оно што сматрам да је опште важности а није у баш у складу са Светим оцима нашим. Стога свега, не смемо ми дојучерашњу сабраћу своју олако карактерисати „секташима“ – то је злочин против ближњега брата и љубави Божије. Посећујем у Београду и драгог ми владику Артемија а и са митрополитом Амфилохијем сам недавно на Цетињу разговарао пуна три сата и митрополит нам је и купио ову камерицу којом сада снимамо са наменом баш за потребе у борби за Светињу Грачаницу. Зато, оно што је по Богу треба да чинимо и овде и свуда хришћански сложно и без много сујетног и несмиреног мудровања и негирања ближњих који се боре другим начинима за исти Богоугодан циљ.

И, увек се сећајмо речи Господњих: Ко није против Вас – са Вама је! И још, ону Лазаревску не заборављајмо: Ја не идем у битку гледајући колика је сила против које се борим, већ гледајући колика је Светиња коју браним. А има ли веће Светиње у овом делу Србије од немањићске Грачанице наше, има ли угроженије Светиње од Ње у свим Србским крајевима, рачунајући и Косово страдално. 

И запамтите – Тридесет година је непријатељ плео своје мреже око ове велике Светиње и зато не очекујте инстант решење, не очекујте да ће Је они олако оставити на миру… Зато, са надом на Бога, сложно  увек за Православље и Отаџбину!

народ пева Химну Светом Сави…

 Овде имам пред собом и Захтев овој преварној и корумпираној Скупштини Ваљева која, по угледу на своје надрећене масоне из републичких власти, увек даје приоритет својим економским маштаријама које би да остварују преко Светиња Божијих и душа наших, не плашећи се Бога, не стидећи се људи, саможивци који пакосно за себе краду будућност од своје деце. Грабеж, себичлук, пакост, завист, гордост, кукавичлук, сумња… да ли је Свети Сава томе учио народ свој како душе у Христу да спасе, или супротно.

Међутим није сво зло само из народа, умео је наш народ у тешким временима издаје тешко уздисати оном познатом – „Великаши проклете им душе, на комаде разделише царство“. Нажалост, данас, оно што је гордо прегазило је смирено, оно самољубиво згазило оно које истински воли, властољубиви су поништили оне Богомдане и преотели кормило лађе србске, не ка Христу, већ ка себи а у антихристовом духу. Ови данашњи властодршци, не само што разделише отаџбину, већ и делове њене продадоше и даље распродају, а, ево, Светиње нам поругаше и поругују горе и од најљућих вековних непријатеља наших.

Лицемери штите храстове по Србији искључиво из само-рекламе, а ево кришом уништавају чудотворну Светињу Божију! Бедници кукају како је много пара, 90 милиона евра, досад потрошено на брани Ровни (а још 20 милиона им иначе фали), па се стога, кажу, „не исплати редуцирати брану и спуштати ниво само због Грачанице“!? Ето, пре неки дан купише 10 авиона – сваки од по 100 милиона евра, дакле, један авион је много скупљи и пречи него цела брана Ровни, а колико ли је им тек скупљи авион од Светиње Грачанице и гробова предака који су се Богу молили бар сахранити се што ближе Њој.

Дакле, овде је Захтев Скупштини Ваљева која управо заседа – Да, између осталог, пре свега донесе хитан Закључак да се сви скрнавни радови на Грачаници и гробљу Њеном зауставе – Заувек зауставе! – само тако нас могу склонити са улице и приволети да се на трибинама и другим научним скуповима посветимо само питањима сврсисхводности, потреба и штете коју свима нама носи ова јасно погубна брана Ровни.

Њихова упорна ђавоиманост се огледа нарочито у томе – што се нису чак задовољили да Светињу Грачаницу „само“ потопе, већ хоће пре тога да је јавно поругају и обесвете, пониште… То је оно што прелива чашу трпљења сваког истински православног слуге Божијег, нормалног Христовог Србина. И то овако – даље неће моћи!

И све то се убудуће мора овде пред Општином спречавати а не само пред самом удаљеном од већих насеља усамљеном мученицом Грачаницом, где они иначе увек уједају када нико не гледа, као ево сад багерима у децембру а да претходно целе године нису радили због немања средстава.

Искрено, ја њиховом потапању у том шупљом кречњачком терену планиране бране Ровни, додатно растрешеном од негдашњих земљотреса– не дајем великог значаја, колико, пак, овом опасном богоборном скрнављењу којим нам хоће обесветити и уништити Светињу и без бране, поништити Је и без воде, овим својим багерима, овим својим корумпираним и безбожним археолозима, својим богоборним СПС-политичарима, и осталим антихристовим масонима и ротаријанцима овдашњим, и дан данас, предвођеним перфидним масоном Душаном Михаиловићем. Свима њима је главни циљ, у ствари, користољубиви антихришћански туризам на брани Ровни, и то, баш преко Светиња наших, а не „вода за пиће“ – како се лукаво покривају.

Па и сами су они из СПС-бране Ровни наручили 2009. студију изводљивости за свој цевовод са бране од европске агенције ЕПТИСА – где стоји да се агенција неће мешати у питање саме сврсисходности бране „Стубо-Ровни“ али да им није јасно зашто прво не закрпе иструлеле градске цевоводне мреже од отровних азбестних цеви, јер, како тамо кажу, те мреже ће бити неопходно обновити и у случају пуњења бране, а ако ли их прво сада обнове – брана им уопште неће ни требати јер ће тада воде бити у изобиљу и за цео регион!

Због заједништва у Господу и саборне љубави, молим све овде присутне хришћане и организације да се истински сложимо и окупљамо не само овде пред Општином већ, ради братског договора, да се уговоре бар месечни састанци свих међу нама који би то желели о начинима заједничког саборног деловања на даље.

Даље, нарочито Вас све молим, све Вас љубитеље Бога и друштвеног добра, да нам помогнете у пробијању медијске блокаде којом смо притиснути, молим Вас да свако од Вас овде код сестре… остави своје име и број мобилног телефона како би Вас порукама могли убудуће обавештавати о даљим корацима и окупљањима.

Коме савест беспрекорно ради схватиће важност свог сопственог труда у долажењу овде на овом делу Божијем да се очува Светиња на Месту Светом које Јој је Сам Бог одредио и здраве воде нама и деци нашој даровао. Да не кажем да ћете помоћи и мени грешном да ми више не пишу многе прекршајне и кривичне тужбе зато што успоравам наводни „национални пројекат Ровни“, и наравно, као, вређам полицију, нарочито ону корумпирану која уме и лажно да сведочи.

Не заборавимо, пред нама су и припреме за научну трибину под називом „Истина о злоупотребама са браном Ровни“ коју спремамо, вероватно за фебруар, све зависи од термина у који ће нам моћи дођи и припомоћи нам и осведочени родољуб господин Емир Кустурица. Трибина би, највероватније, била у другој половини фебруара у Дому Културе Ваљева.

Зато, не дозволимо да Ваљево – некада светли пример родољубља из кога су некада међу првима избијале искре православног слободарства Србског народа, које сада, не само што прети загасне, већ унеколико покушава да угаси и ове благословене братске искре и искрице које му у помоћ долазе из других крајева Србије.

Да ли је то Ваљево глуво, па због измаштане материјалне користи а ради свог умишљеног економског напретка, хоће да прода Светиње Божије, да растури гробове својих предака, да угрози здравље своје деце која остају без изворске воде, па, и саму безбедност својих суграђана испод ове бране-монструма који се надвио над градом овим а који, иначе, лежи у епицентрално трусном појасу у линији очекиваних земљотреса.

Да ли је Ваљево стварно постало тако саможиво, себично, профано, и неверно… Верујемо да није и неће, верујемо да спава и да ће га пробудити добронамерни вапаји наши, заједништво наше, свих ових људи који из далека дођоше да га пробуде, пре свега у Вери нашој у помоћ Божију, јер ми православни добро знамо да и Оно што је људима немогуће – Богу је могуће!

 Народ пева – Ој Србијо, мајко мила…

 Дакле, Бога ради, дошли смо овде и долазићемо све док не добијемо одговоре на следећа ургентна питања Скупштини одборника Ваљева:

          Зашто нам Скрнавите чудотворне Светиње пре него што их ионако смерате потопити…

          Зашто нас лажете да нема довољно изворске воде у Пакљама, Градцу, Петници, Кључу, Таорским врелима… и уништавате нам сво ово подземно конзервирано национално благо великих подземних језера Лелићског Карста…

          Зашто не замените труле и канцерогене азбестне водоводне мреже широм Општине у којима се губи и преко 60% изворске воде са Пакаља…

          Зашто нам потапате Светиње кад максимална количина пуњења воде на брани Ровни – у догледној будућности, није уопште потребна, те је и пуњење бране до испод Светиње Грачанице – вишеструко преко реалних потреба становништва у догледној будућности, чак и без поправљања водоводних мрежа…

          Зашто допуштате најаве пуњења бране када сеизмолошки инструменти за праћење тектонских, земљотресних, померања тла на самој брани Ровни још нису уграђени већ се, наводно, све прати са Дивчибара,  и то, само од пре две године, а у обавези сте (су) 5 година пре пуњења поставити инструменте и вршити непрестани надзор померања тла…

          Зашто не објавите грађанима да у случају сеизмички или ратним дејствима или сличним узроцима изазваним пуцањем бране – Не постоји време за евакуацију за сав равничарски део Ваљева. Која је то прихватљива бројка жртава коју би сте ви били спремни да жртвујете ради сопствених заблуда са пројектом Ровни. Ово све тврди научна студија реномираног Енергопројекта из 1989.г., кажу, да у случају пуцања бране 13 минута није довољно за икакву евакуацију становништва, већ за предпогибељну панику и хаос.

          Зашто до сад не покренусте независну научну израду студије Процене утицаја бране Ровни на животну средину, споменике културе и Светињу Грачаницу… зашто нам ни речју не одговористе на Петицију од 33.174. потписника који то искасмо од Вас а које Вам јавно уручисмо још децембра 2012.г., зашто не формирасте одбор, не заказасте бар нову седницу за решавање ових и оволиких проблема… Ништа од овога што тражисмо не поклонисте ни мало пажње а камо ли разложног одговора.

 Зато… Чекали смо до сад одговор у кућама својим, а Ви нам одговористе Колубаре-Ровни багерима, е, а од сад ћемо, ипак, одговор причекати под Вашим прозорима… Дакле, више не постављамо питања већ тражимо неодложно испуњење следећих Захтева, да Скупштина донесе Закључак да се:

  1. Обустављају сви скрнавни радови на Светињи Грачаници, манастирским објектима и древном гробљу унаоколо Ње – Заувек,
  2. Приступи покретању израде независне научне студије Процене утицаја Ровни на животну средину и споменике културе, и, уз прорачун стварних потреба за водом у региону а не ових подметаних које се често и намерно преувеличавају од стране СПС, ревидира пројекат Ровни сходно стварним друштвено-корисним потребама региона Иначе друштвено-корисне потребе становништва за водом са бране Ровни, како су нам лиценциране институције прелиминарно већ израчунале, далеко су испод коте нивоа Светиње Грачанице.
  3. Захтева од Министарства грађевине да се ни у ком случају не издаје употребна дозвола за овако очигледно друштвено-погубан пројекат, који не испуњава многе и многе законске одредбе.
  4. Да се ургентно истражи да ли је ЈП Колубара-Ровни незаконито сама донела одлуку да првобитни ниво планиране бране подигне за пуних 30 метара више – како смо поуздано дознали. И ако је то тачно, онда се брана Ровни не сме пунити преко законске коте, а пошто би таква кота пуњења минимално претила Светињи Грачаници, да се направи пројекат заштите овог Светог немањићског манастира.

Елем, све до почетка Вашег решавања горућих духовних и друштвених питања везаних за пројекат „Ровни“ – господо, чекаћемо Вас напољу!…

Ето, то су наши Захтеви са овога скупа које бих ја ако се слажете сада предао овој Скупштини одборника Ваљева… а решења ћемо, наравно, чекати овде сваки пут кад заседају, тражити и чекати – док не дочекамо.

Браћо, па, није ваљда некаква СПС фирма Колубара-Ровни власник Светиње Грачанице – како су се усудили богоборци чак и у Катастру регистровати се, нису власници Светиње ни ваљевски секташи-ротаријанци разврстани по свим политичким опцијама овдашњим, нису власници Грачанице ни притајени антихришћански масони из републичких власти… није власник Чудотворног Манастира ни читав народ Србски, није власник, браћо, – него чувар, задужени чувар – овог Благослова Воље Божије који нам је Богом дат баш ту где је Сам Бог одредио а све ради спасења душа наших и благослова народног дома нашег…

Ко је, браћо, у ствари власник Чудотворне Светиње Грачанице – до Господ Бог и Његов најближи љубитељ – Свети Аранђел Михаило. А, да ли су ови овде скупштински залуђеници Свето Небо ишта питали приликом узурпације и скрнављења и затирања Светиње ове?! Нажалост, нису, зато испашташе, испаштају и испаштаће, и они и деца њихова, ако се не уразуме и Светињу не заштите од себе самих… а наша је света дужност да их опомињемо и уразумљујемо јер волимо и Бога и Светиње Његове и све разумне покајнике и који јесу и који ће се тек покајати.

Зато, даће Бог… дочекаћемо ми овде конкретан одговор од ових острашћених властодржаца, дочекаћемо усвајање опште-народно корисног решења, Кад-тад(!), драга браћо и сестре, тако нам помагао Господ Бог, ради молитава Светог Аранђела Михаила Свог!

Нaрод пева небесних војинстав…

ИстиноЉубље – свима Вама!

Постави коментар