Објављено од стране: ИстиноЉубље | 26. октобра 2015.

Код Грачанице поново све више не мирише на добро…

Вести са Грачаничке страже: Понедељак, 26.10.2015.г.

DSCF7131

 

Код страдалне  Светиње Божије мирно и даље, али…

 

 

Код Грачанице поново све више не мирише на добро

DSC00768DSC00767DSC00770

Како време све више протиче, и што је јавност даље сећањем од монструозног рушења порте немањићког манастира Грачанице повише Ваљева- то је све већа и већа опасност од новог, завршног, напада на ову чудотворну Светињу Божију која се налази на свом Светом Месту повише Ваљева. Видесмо данас да је радни камп бандитске државне бране Ровни пун радника, видесмо да су поново допремили једну од две машине (сл.2.) предвиђених за затрпавање Цркве шодером и блатом (ради комунистичке, скрнавне- „подводне конзервације), иако је банда обећала владици Милутину да бар неће затрпавати Светињу- очигледно је да од тога милом одустати неће. На трећој слици се види кањон понорнице Сушице повише манастира Грачанице који је планиран за потапање- на слици се види суво речно корито ове понорнице које се испуњава водом само у случају великих вишедневних киша.

Направили су брану- да би срушили Светињу и загадили изворске воде које су овим порозним тлом Сушице повезане, а сад треба да чекају кишу да би имали довољно воде за коришћење бране Ровни. Они математички имају воде да некада, за отприлике две године, напуне и овакву брану, али колико ће им воде отицати у тој математици кроз порозно суво речно корито Сушице- и колико ће то утицати на пуњење- тек ћемо видети. А оно што је једино и сада сасвим јасно: Велика је превара и лаж да ће ова брана имати довољно воде за оптимално коришћење и надопуњавање. Значи, ем проклета- уништава Светињу, ем еколошки погубна- уништиће највеће изворске капацитете у Србији, ем на крају неће служити ни својој пропагираној намени. Дакле, овакве богоборне будале на власти данашње Србије смо сви ми породили гресима својим и мирним допуштањем ширења зла и лажи преко наших Светиња, Вере, Части, Слободе… преко наших несмирених душа.

Дај Боже да нас осећај и искуство не варају, али све нам изгледа да ће државна банда са бране Ровни допустити да нам прође још и празник Светог Архангела Михаила у Грачаници (21. новембара), а потом и наш месечни протест улицама Ваљева (24. новембра) и потом наредних дана поново насрнути на коначно затирање Светиње Божије… Наравно да ће сви они бити проклети и да ће их невиђене несреће касније пресрести, али шта је нама до тога, нама је до Светиње а не до туђе несреће. Зато нека нас на недељним молитвама у Грачаници, као и сваким празником(09:00 часова)- сутра је већ Света Петка Србска, буде све више и више, да нас буде све више и на месечним уличним протестним Литијама Ваљевом, да нас буде мноштво и када Вас позовемо у хитну помоћ када нападну на Грачаницу… и тада се имамо чему надати, таквима Бог неће помоћ ускратити, јер све се Правом Вером и Делима умољава и удостојава.

ИстиноЉубље свима Вама! 

+++

СТАРАЦ САВА ПСКОВО-ПЕЧЕРСКИ:

О ДУГОВЕЧНОСТИ 

Ево правила, заснованог на речи Божијој, за очување телесног здравља и достизања дуговечности:

Да би се очувало телесно здравље и живело дуговечно, потребно је држати се следећег правила, толико истинитог колико су истините речи Божије:

  1. Свим снагама треба избегавати гнев, нарочито велики, јер гнев разлива жуч по телу и, изазивајући бол у глави, шкоди здрављу и неприметно скраћује живот човека. Жустрина и јарост, по сведочанству речи Божије, скраћују дане. Стога ко се уздржава од гнева, тај не нарушава своје здравље и не одузима дане своме животу…

  1. Здрав сан, вели се у речи Божијој, и умерен стомак продужавају животни век. Када је сан добар, тада је и здравље поуздано. Стога, умереност у коришћењу хране и пића може да очува и продужи живот човеку. Напротив, презасићеност храном и пићем ствара шкодљиве сокове, смета варењу хране, изазива болести које могу да скрате живот. Колера и трбобоља, уверава реч Божија, прате човека незаситог. Зато они који се пресићују или не знају мере у храни и пићу ретко дуго живе. “ Јер од пресићености – уверава Писмо – многи умреше“.

Дакле, ко хоће да продужи свој живот, тај је дужан да љуби уздржање у храни и пићу.

  1. Корисно је уздржавати се од претераног узимања хране, а још је корисније уздржавати се прекомерне употребе вина, јер оно смањује крепост, погодује појави епилептичних напада, једном речју, скраћује дане живота ономе ко не одолева вину (бива савладан вином). Речено је у Светом Писму: „Умножава пијанство помамност безумног на спотицање, умањује снагу и рањава је. Јер претеривање у вину многе погуби.“

Стога, ко се уздржава од вина, које скраћује живот тихом ватром, тај може да сачува угодно своје здравље и да продужи дане свога живота.

  1. Ради достизања дубоке старости свакако треба избегавати недопустиве везе једног пола са другим, јер они који се предају овом пороку и сличним нечистотама противним седмој заповести, подлежу, поред опште раслабљености тела, разним болестима које скраћују живот. „Прељубочинац, из скудоумља, уверава Свето Писмо, – погибељ души својој спрема, а болести и развратност ће претрпети.“
  1. Неће нарушити јачину својих снага и неће осушити кости своје онај ко се стара, уздајући се на Бога, да нема у срцу жалости, јер жалост разједа срце и потпуно разара снагу човека. „Жалост доноси смрт“ – тврди реч Божија.
  1. Сам Господ обећава дуговечност свој деци која поштују и прослављају родитеље своје, нарочито духовне оце, која испуњавају све њихове свете жеље са детињом љубављу. Ево Његове речи: „Поштуј оца твога и матер твоју, да ти добро буде и да дуго поживиш на земљи“.

Завршавам ово правило овим речима: имај страха Господњег, моли се Божијој Мајци, и Она ће ти помоћи да овладаш овим врлинама.

одломак из књиге: “Господе, Ти си живот мој“


Одговори

  1. Molimo se BOGU da posalje andjela da im sve te masine razbije i
    unisti. AMIN BOZE DAJ !
    Bog ako hoce i ako je takva Promisao Njegova moze u treptaju oka
    da unisti tu prokletu branu, nase je da se molimo, pa kakva
    bude Bozija Odluka, kolika nam je Vera, tako cemo i da prodjemo
    citav rod Srpski, ali svako na Sudu Strasnom odgovara sam za sebe.

  2. Помоз, Бог, хвала на савјетима оче Антоније.
    желим такође да одам велико поштовање за сву браћу на стражи, сви вјерници који су ту данима, и које пратимо по сликама, али и оне који долазе кад’тад. Отац Антоније је у праву, ШТО ВАС ЈЕ ВИШЕ НА СТРАЖИ ТО БОЉЕ – Свака особа појединачно која може да дође има велики значај!
    Бог нам помогао – Спасавајући Грачаницу, Спашавамо себе


Постави коментар

Категорије